Ιστορικό

1993

Tο 1993 ο Χρήστος Κοράκης αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση δημιουργώντας ομώνυμη εταιρία με την επωνυμία Χρήστος Κοράκης, που είχε ιδρύσει ο πατέρας του Νικόλαος Κοράκης το 1979. Η επιχείρηση ειδικευόταν στην παραγωγή διαφόρων τύπων άρτου και αρτοσκευασμάτων δημιουργώντας παράλληλα δίκτυο διανομής προϊόντων, στις γύρω περιοχές των Σερρών, με ιδιόκτητα μέσα.

1997

Το έτος 1997, παράλληλα με την παραγωγή αρτοσκευασμάτων και την αγάπη μας για τη ζαχαροπλαστική, ξεκινάει η παραγωγή χειροποίητων μπισκότων με στόχο τη προσέγγιση του παραδοσιακού φούρνου.

1998

Λόγω της αυξημένης ζήτησης των ποιοτικών προϊόντων μας, το έτος 1998 ιδρύεται η εταιρεία «ΚΟΡΑΚΗ ΝΙΚ. ΑΦΟΙ Ο.Ε.» με διακριτικό τίτλο «ΑΡΚΟ Ο.Ε». Η ίδρυση αυτή σήμανε τη πανελλαδική διανομή των χειροποίητων μπισκότων μας, με βασικό προϊόν το μπισκότο Μπαρατ, πάνω στο οποίο πρωτοξεκίνησε η χονδρική πώληση του συγκεκριμένου κωδικού.

2006

Η παραγωγή άρτου σταματάει το έτος 2006, όπου επικεντρωνόμαστε πλέον στα χειροποίητα μπισκότα.

barat handmade cookies

 

2010

Η επιτυχημένη πορεία του μπισκότου Μπαρατ, αλλά και των υπολοίπων προϊόντων, μας ώθησε το 2010 στην ίδρυση της εταιρείας ΜΠΑΡΑΤ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία (Αρτοποιείας και Ζαχαροπλαστικής) με διακριτικό τίτλο «ΜΠΑΡΑΤ Μ.Α.Ε.Β.Ε.», η οποία ως κύριο στόχο έχει την εμπορία και διακίνηση των προϊόντων της εταιρείας «ΑΡΚΟ» αλλά και επιλεγμένων παραγωγών, καθώς επίσης και στην παραγωγή – εμπορία ξηρών καρπών.

2016-2017

Το 2016, οι υιοί του Χρήστου Κοράκη (Νικόλαος και Αθανάσιος) γίνονται μέλη της επιχείρησης και αλλάζει πλέον το διοικητικό συμβούλιο, όπου στα μέσα του 2017 επέστη η συγχώνευση των 2 εταιρειών «ΑΡΚΟ Ο.Ε» και «ΜΠΑΡΑΤ Μ.Α.Ε.Β.Ε.» και ο διακριτικός τίτλος μετατρέπεται σε «ΜΠΑΡΑΤ Α.Ε.Β.Ε.».

2022

Ανέγερση νέας παραγωγικής μονάδας στο Μελενικίτσι Σερρών.

barat serres 

2023 εως και σήμερα

Σήμερα η εταιρεία μας διαθέτει περισσότερους από 100 κωδικούς προϊόντων, οι οποίοι διανέμονται καθημερινά στην Ελλάδα μέσο του ιδίου δικτύου και των συνεργατών της. Η άρτια εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής με σύγχρονα μηχανήματα καθώς και η αυστηρά ελεγχόμενη αλυσίδα παραγωγής-αποθήκευσης-διανομής στελεχωμένη από έμπειρο προσωπικό, συντελούν στη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας και προστασίας των παραδοσιακών και σύγχρονων μπισκότων, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη ικανοποίηση του κάθε πελάτη.